Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Ovocný dort pro diabetiky
(Zdv)
recept číslo: 1357
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

2 vejce
1 lžíce oleje
2 lžíce vody
3 tablety sladidla
60 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva

Krém:
250 ml mléka
1/2 sáčku pudinku
2/3 balíčku měkkého tvarohu
3 tablety sladidla

dia zavařenina
dia kompot
 

Postup

Ušleháme dva žloutky, jednu lžíci oleje, dvě lžíce vody a tři tablety
sladidla. Do vzniklého krému zamícháme 60 g polohrubé mouky s polovinou prášku do pečiva a tuhý sníh ze dvou bílků. Těsto nalijeme do formy vytřené tukem a vysypané moukou a zvolna pečeme. Hotový vychladlý korpus rozřízneme a naplníme krémem. Povrch dortu potřeme dia zavařeninou, na ni rozložíme okapané ovoce a polijeme polevou. Necháme ztuhnout v chladničce. Před podáváním můžeme ozdobit čerstvým ovocem a šlehačkou.

Příprava krému.
Ve čtvrtlitru mléka uvaříme polovinu sáčku pudinku. Do zchladlého pudinku vmícháme 2/3 balíčku měkkého tvarohu, tři tablety rozpuštěného sladidla a důkladně promícháme.

Příprava polevy:
Šťávu z kompotu doplníme vodou na množství 0,25 litru (trochu si necháme v stranou)a dáme vařit. V ponechaném zbytku šťávy rozmícháme 3 lžíce pudinkového prášku a zavaříme do šťávy. Jakmile začne hmota houstnout, poléváme jí ovoce na dortu i strany dortu.

Názory čtenárů

zajímavý recept, hned ho vyzkouším. Nemám zkušenosti s pečením, když se místo cukru dává umělé sladidlo, ale předpokládám, že dort bude "jedlý" nejen pro diabetika, ale i zdravého člověka...
Ludmila dne 6.3.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".