Postup
Krůtí maso si nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a rozkrájíme si ho na kousky, které budeme napichovat na jehly. V misce smícháme 2 lžíce oleje s grilovacím kořením a kousky masa s touto směsí promícháme. Necháme v chladnu odležet alespoň hodinu. Zatím si očistíme žampiony (mladé a čerstvé stačí otřít vlhkou houbičkou) a rozkrájíme je na silné plátky. Také velikost plátků slaniny si přizpůsobíme tak, aby odpovídala velikosti kousků masa. Očistíme a nakrájíme si i papriku. Z ananasového kompotu odcedíme šťávu. Před přípravou střídavě napichujeme připravené kousky masa, slaniny, žampionů, paprik a ananasu na jehly a takto připravené ražniči grilujeme. Potíráme ho přitom zbylým olejem s grilovacím kořením. Podáváme s bramborem a čerstvou zeleninou.