Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová pečeně se sýrovou krustou
(Zdv)
recept číslo: 1352
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1,5 kg vepřového ramínka
sůl
mletý pepř
2 malé mrkve
1 cibule
zelená petrželka
pažitka
200 g taveného smetanového sýra
1 vejce
1 lžička hořčice
1 malá kapusta (mladá)
2 lžíce sojové omáčky
1 vrchovatá lžíce Solamylu
 

Postup

Omyté a osušené maso osolíme a opepříme (oboje vetřeme do masa rukou) a maso necháme chvíli v chladnu odležet. Mezitím si očistíme mrkev, oloupeme cibuli a rozpůlíme ji. Do pekáčku vlijeme šálek vařící vody a vložíme do něj maso, cibuli a malé mrkvičky vcelku. Pečeme v troubě pod pokličkou velmi mírně, abychom nemuseli přilévat vodu a aby se maso stejnoměrně
propeklo. Dáváme pozor, aby se ani cibule ani mrkev nepřipálila. Když je maso téměř měkké, odstraníme cibuli a mrkev, ostrým nožem z masa odřízneme kůži a potřeme ho sýrovou směsí.
Sýrovou směs připravíme smícháním jemně nasekané zelené petrželky a pažitky s rozetřeným taveným sýrem, vejcem, hořčicí, solí a pepřem. Tuto směs natřeme nožem na vepřovou pečeni. Znovu ji vložíme do trouby a necháme zapéci, až je sýrová krusta zlatožlutá. Mezitím očistíme kapustu, nakrájíme ji na osminky, z nichž odstraníme košťál a seřízneme tuhé žebroví, ale jen tak, aby osminky zachovaly svůj tvar. Vložíme je do malého množství vařící osolené vody a asi 15 minut je do měkka dusíme. Uvařené oloupané malé brambory na pánvi na tuku opečeme.
Maso rozdělíme na plátky a každému k němu na talíř přidáme osminku kapusty a několik opečených brambor. Polijeme šťávou, kterou jsme upravili z vypečené masové šťávy přidáním asi 1/4 litru vody, do níž jsme vmíchali solamyl, sójovou omáčku a povařili.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".