Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kopřivová polévka
(Zdv)
recept číslo: 1340
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

2 hrsti mladých kopřiv
1 cibule
200 g kořenové zeleniny
sůl
pepř
kousek bujonové kostky
250 ml smetany
1 žloutek
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce nasekané pažitky
 

Postup

Kopřivy najdeme na jaře téměř všude. Před použitím je dobře propereme. Palčivost ztratí spařením vodou o teplotě asi 85 stupňů C nebo při tepelné úpravě.
Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli drobně nakrájíme a dáme vařit do 1 litru osolené vody. Když je zelenina měkká, přidáme oprané, drobně rozsekané kopřivy. Zalijeme smetanou, v níž jsme rozšlehali mouku a žloutek. Povaříme, dochutíme polévkovou kostkou, přidáme pepř. Do hotové polévky vmícháme nakonec pokrájenou pažitku a podle chuti citrónovou šťávu.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".