Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králík dušený na víně
(Zdv)
recept číslo: 1338
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 králík (asi 2 kg)
2 lžíce oleje
sůl
mletý pepř
125 g šalotky
1 pórek
200 g cherry rajčátek
2 snítky rozmarýnu
1/8 l bíkého vína
1 lžíce celého barevného pepře
2-3 lžíce vermutu
100 g smetany ke šlehání
čerstvé bylinky na ozdobu
 

Postup

Králíka opláchneme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. V pekáči jej na horkém oleji do zlatova opečeme, osolíme a opepříme. Oloupeme cibuli, omyjeme a očistíme pórek a obojí nakrájíme na kousky. Také rajská jablíčka omyjeme. Stáhneme ze stonků rozmarýnové jehličky. Králíka podlijeme vínem a 1/4 litrem vody. Do pekáče přidáme cibuli, pórek, rajská jablíčka, rozmarýnu, celý pepř a vermut. V předehřáté troubě dusíme králíka pod poklicí zhruba 20 minut. Potom přidáme smetanu a vše dalších 30 minut podusíme, ale už bez poklice. Králíka ještě podle potřeby osolíme a ozdobíme čerstvými bylinkami. Výborně k němu chutná například čerstvá bageta.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".