Do hladké mouky přidáme strouhanou kůru z chemicky neošetřeného citrónu, dále rozsekáme na drobno tuk a zapracujeme jej do těsta. Uděláme důlek, přilijeme studenou vodu s umíchanými žloutky a vypracujeme těsto, které dáme do chladna ztuhnout. Těsto rozdělíme těsto na dva díly a každý vyválíme na obdélník velikosti plechu. Jeden obdélník přeneseme na máslem vymazaný plech, potřeme jej tvarohovou nebo jablkovou nádivkou a přikryjeme druhým obdélníkem. Kraje dobře zamáčkneme, potřeme rozšlehaným žloutkem s trochou mléka a upečeme v dobře vyhřáté troubě do růžova. Pečený, horký koláč posypeme vydatně vanilkovým cukrem a za studena rozkrájíme na řezy.
Příprava tvarohové nádivky:
V míse utřeme moučkový cukr se třemi žloutky, přidáme tvaroh, vanilkový cukr a utřeme do hladka. Poté přidáme rozinky a lehce zamícháme ze tuhý sníh, ušlehaný ze tří bílků.
Příprava jablkové nádivky:
Oloupaná a odjádřená jablka nakrájíme a rozvaříme. Prolisujeme je nebo rozmixujeme, přidáme cukr, trochu skořice, šťávu z citronu a nastrouhaný perník.
Znovu promícháme.