Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kachna s jablky
(Zdv)
recept číslo: 1327
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Kachna asi 2 kg
800 g jablek
30 g soli
10 g hladké mouky
vývar na podlévání
 

Postup

Očištěnou kachnu důkladně opereme a osolíme. Ze šťavnatých jablek vykrojíme jaderníky a jablky naplníme vnitřek kachny. Pak ji položíme do pekáče, zalejeme trochou horké vody a upečeme v troubě do měkka. Kachnu při pečení občas podlijeme vlastní šťávou, podle potřeby vývarem, aby se vyškvařený tuk nepřipálil. Do červena upečenou kachnu vyjmeme z pekáče, tuk slijeme, zbylou šťávu zaprášíme moukou, necháme zapéci do hněda. Poté podlijeme vývarem, necháme přejít var, přilijeme vlastní šťávu a znovu
povaříme, až se šťáva spojí a vyvstanou na ní mastná oka. Pečenou kachnu rozdělíme na porce, polejeme šťávou a upravíme s pečenými jablky. Ke kachně pak podáváme vařené brambory zdobené zelenou petrželkou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".