Maso a slaninu nakrájíme na malé plátečky, maso naklepeme, cibuli nakrájíme  na silnější  kolečka, žampióny  očistíme, malé necháme v celku, větší  podle potřeby půlíme  nebo rozčtvrtíme (nemáme-li žampióny, nahradíme je oloupanými kousky jablek). Na kovové jehly napichujeme  střídavě  maso,  slaninu,  cibuli  a  žampióny  nebo jablka.  Směs napichujeme  volněji, aby  se maso  lépe propékalo. Napíchanou  směs osolíme,  opepříme a  v oleji  po všech stranách
opékáme do měkka. Zvlášť si upečeme dobře ochucené bramboráky, do každého sesuneme obsah jedné opečené jehly, přeložíme a sesuneme na  talíř. Obkládáme  červenou řepou,  okapaným celerovým salátem a strouhaným křenem.
        
      
 
                                 
                                 
                                 
                                
 |
|