Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Gyros s jogurtovou omáčkou
(Zdv)
recept číslo: 1324
gyross.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

600 g vepřových řízků
3 stroužky česneku 1 lžička mleté papriky
1/2 lžičky dobromysli (oregana)
špetka cayenského
pepře
špetka drceného kmínu
sůl
2 středně velké cibule
3 malé papriky (červenou, zelenou a žlutou)
10 středních žampionů
bílý pepř
1 svazek pažitky
2 kelímky (po 150 g) bílého jopgurtu
1 kelímek (150 g) zakysané smetany
2 lžíce oleje
 

Postup

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na krátké a úzké proužky. Pak oloupeme stroužek česneku a nasekáme ho velmi nadrobno. V míse jej promícháme s mletou paprikou, dobromyslí, cayenským pepřem,kmínem a solí. Zalijeme olejem, vmícháme proužky masa a necháme nejméně 2 hodiny v chladnu odležet. Mezitím oloupeme cibuli,rozpůlíme ji a pokrájíme na plátky. Papriky opereme, osušíme a pokrájíme na nudličky. Z očištěných žampionů nakrájíme tenké plátky. Rozehřejememe pánev a nasucho, bez přidání oleje, na ní
za stálého míchání zprudka opečeme maso. Vyjmememe je z pánve, do které vzápětí vsypeme pokrájenou zeleninu. Osmahneme ji ze všech stran a směs v ní necháme asi 10 minut podusit. Poté přidáme opečené proužky masa, vše dobře promícháme a dochutíme solí a bílým pepřem. Nakonec si připravíme omáčku. Zbylý česnek utřeme se solí, pažitku opereme a nadrobno nasekáme. Jogurt smícháme se zakysanou smetanou, vmícháme česnek a asi 2/3 připraveného množství pažitky. Osolíme, opepříme a přendáme do misky, navrch
ozdobíme zbytkem sekané pažitky. K hotovému gyrosu podáváme bagety, pečivo, bílý kukuřičný nebo toastový chléb.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".