Flíčky uvaříme podle návodu na obalu a necháme je zchladnout. Zatím si na čtverečky nakrájíme hlávkové zelí a na kostičky uzené maso či anglickou slaninu. Na pánvi si rozpálíme trochu sádla, orestujeme na něm zelí, osolíme ho a opepříme. Promícháme ho s uzeným masem. Zapékací misku vytřeme sádlem a střídavě do ní vkládáme vrstvu těstovin a vrstvu zelí s masem. V mléce rozmícháme celá vejce a tekutinu rovnoměrně vlijeme do zapékací misky. Zapečeme v troubě při teplotě 200 stupňů C. Podáváme teplé, posypané nakrájenou lahůdkovou cibulkou a se zeleninovým salátem.
Poznámka:
Je to levné, jednoduché. Sádlo lze nahradit olejem, uzené maso houbami – například hlívou ústřičnou, lahůdkovou cibulku třeba zelenou částí pórku.