Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové závitky na pórku
(vde)
recept číslo: 1280
porzav.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

6 vepřových plátků na závitky
sůl
1 cibule
2 lžíce nastrouhaného naloženého křenu
sůl
6 plátků debrecínky
1 velký pórek
1 lžíce hladké mouky
tuk
½ lžičky kari koření
 

Postup

Vepřové plátky lehce naklepeme po obou stranách a osolíme. Každý potřeme po jedné straně nastrouhaným naloženým křenem, položíme na něj plátek debrecínky a posypeme nakrájeným pórkem. Takto obložený plátek pevně stočíme a zavineme nebo upevníme jehlami na závitky. V kastrolu si rozpálíme tuk, zpěníme na něj nakrájenou cibuli a závitky po všech stranách rychle opečeme. Poté je posypeme kari kořením, zbývajícím nakrájeným pórkem a zalijeme vývarem (nebo horkou vodou). Dusíme je do měkka. Hotové závitky z kastrolu vyjmeme a odstraníme jehly. V hrnečku si rozmícháme hladkou mouku s vodou a vlijeme ji do šťávy po dušení masa. Za občasného míchání necháme omáčku asi 5 minut provařit. Závitky podáváme s bramborem či rýží a na talíři je přelijeme pórkovou omáčkou. Ta dává pokrmu méně obvyklou, ale lahodnou chuť.
Poznámka:
Debrecínku lze nahradit i jinou podobnou uzeninou, v nouzi například na tenké plátky nakrájenou Vysočinou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".