Vepřové plátky lehce naklepeme po obou stranách a osolíme. Každý potřeme po jedné straně nastrouhaným naloženým křenem, položíme na něj plátek debrecínky a posypeme nakrájeným pórkem. Takto obložený plátek pevně stočíme a zavineme nebo upevníme jehlami na závitky. V kastrolu si rozpálíme tuk, zpěníme na něj nakrájenou cibuli a závitky po všech stranách rychle opečeme. Poté je posypeme kari kořením, zbývajícím nakrájeným pórkem a zalijeme vývarem (nebo horkou vodou). Dusíme je do měkka. Hotové závitky z kastrolu vyjmeme a odstraníme jehly. V hrnečku si rozmícháme hladkou mouku s vodou a vlijeme ji do šťávy po dušení masa. Za občasného míchání necháme omáčku asi 5 minut provařit. Závitky podáváme s bramborem či rýží a na talíři je přelijeme pórkovou omáčkou. Ta dává pokrmu méně obvyklou, ale lahodnou chuť.
Poznámka:
Debrecínku lze nahradit i jinou podobnou uzeninou, v nouzi například na tenké plátky nakrájenou Vysočinou.