Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Marinované kuře
(vde)
recept číslo: 1274
makur.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 menší kuře
1-2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce citronové šťávy
2 stroužky česneku
sůl
hladká mouka
2 vejce
2 lžíce mléka
strouhanka
tuk na smažení

 

Postup

Kuře rozdělíme na čtvrtky (nebo větší kuře na osminky), zbavíme ho velkých kostí. Jednotlivé porce opláchneme, necháme okapat a osušíme papírovým ubrouskem. Česnek prolisujeme, smícháme se solí, sójovou omáčkou a citrónovou šťávou a touto směsí potřeme kousky kuřete. Takto připravené porce vložíme do misky, zakryjeme fólií a necháme alespoň hodinu odležet v chladnu. Jednodušší je příprava z kuřecích stehenních řízků - postupujeme obdobně, nemusíme ale odstraňovat kosti. Dobu, po kterou maso marinujeme, můžeme věnovat přípravě přílohy – vhodné jsou různě upravené brambory doplněné čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem. Před vlastní přípravou jednotlivé porce obalíme v hladké mouce a v rozšlehaných a osolených vejcích a ve strouhance a smažíme je ve vyšší vrstvě tuku nebo přímo ve fritovacím hrnci.
Poznámka:
Takto upravené kuřecí maso je šťavnaté a má pikantní chuť s jemným nádechem česneku.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".