Kuře rozdělíme na čtvrtky (nebo větší kuře na osminky), zbavíme ho velkých kostí. Jednotlivé porce opláchneme, necháme okapat a osušíme papírovým ubrouskem. Česnek prolisujeme, smícháme se solí, sójovou omáčkou a citrónovou šťávou a touto směsí potřeme kousky kuřete. Takto připravené porce vložíme do misky, zakryjeme fólií a necháme alespoň hodinu odležet v chladnu. Jednodušší je příprava z kuřecích stehenních řízků - postupujeme obdobně, nemusíme ale odstraňovat kosti.
Dobu, po kterou maso marinujeme, můžeme věnovat přípravě přílohy – vhodné jsou různě upravené brambory doplněné čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Před vlastní přípravou jednotlivé porce obalíme v hladké mouce a v rozšlehaných a osolených vejcích a ve strouhance a smažíme je ve vyšší vrstvě tuku nebo přímo ve fritovacím hrnci.
Poznámka:
Takto upravené kuřecí maso je šťavnaté a má pikantní chuť s jemným nádechem česneku.