Kuřecí prsa naklepeme (nejlépe přes mikrotenový sáček nebo folii), osolíme je a opepříme a jemně posypeme provensálským kořením. Obalíme je v hladké mouce. Na pánvi si rozehřejeme olej a steaky v něm prudce opečeme. Vyjmeme je z pánve a uchováme v teple. Na pánev přidáme lžíci másla, jemně nakrájenou cibuli a česnek. Zpěníme, přidáme lžíci hladké mouky a zalijeme bílým vínem. Promícháme a provaříme. Přidáme lžíci provensálského koření, osolíme a opepříme a zalijeme smetanou. Přivedeme k varu a ochutíme solí a pepřem. Zvlášť na lžíci másla opečeme plátky jablek bez jádřinců, po obrácení je posypeme skořicí. Steak na talíři přelijeme trochou omáčky, obložíme plátky jablek a podáváme s rýží.
Toto je recept z kalendáře S kořením labužníka. Protože doma příliš nefandíme omáčkám, trochu jsem si tento recept upravila. Místo omáčky jsem na hotové steaky dala lžíci zavařených jeřabin i se šťávou. Je to rychlejší a i méně kaloricky náročné. Ale příště to určitě zkusím s omáčkou.