Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pizza
(vde)
recept číslo: 1237
pizza2.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
400 g hladké mouky
30 g droždí
1 lžíce cukru
250 ml vlažné vody
1 vrchovatá lžička soli
2 lžíce olivového oleje

Náplň I.
6 ks krabích tyčinek
2 lžíce kečupu
2 lahůdkové cibulky s natí
trochu citronové šťávy
1 červená paprika
3 lžíce strouhaného tvrdého sýra
špetka koření na ryby

Náplň II
250 g hub
2 lžíce kečupu
1 cibule
2 stroužky česneku
1 červená paprika
1 žlutá paprika
3 lžíce strouhaného sýra
sůl
pepř
majoránka
30 g másla

 

Postup

Mouku odvážíme do mísy, uděláme v ní důlek, do něj rozemneme droždí smíchané s cukrem a zalijeme částí vlahé vody. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut. Potom přisypeme sůl a přidáme olej a zpracujeme v hladké těsto. Poprášíme ho moukou a opět ho necháme pod utěrkou vykynout. Před vlastní přípravou ho rozdělíme na čtyři díly, z každého nejdříve vytvarujeme bochánek a potom ho rozválíme na placku o výšce asi 8 mm. Placky přeneseme na tukem lehce vytřený plech, lehce je přitiskneme a plníme různými náplněmi. Okraje pizzy potřeme buď rozšlehaným vajíčkem nebo mlékem. Pečeme v troubě při teplotě asi 200 stupňů C.
Při přípravě první náplně si nejprve rozkrájíme krabí tyčinky (nemusíme je nechat předem rozmrazit) a pokapeme je citronovou šťávou. Cibulky očistíme a i s natí je nasekáme. Těsto připravené na plechu potřeme tence kečupem, navrstvíme na něj krabí tyčinky a posypeme je mírně kořením na ryby. Přidáme nakrájenou cibulku a na kostičky pokrájenou červenou papriku. Posypeme strouhaným sýrem a dáme upéct.
Na druhou náplň si nejprve připravíme houby. Očistíme je, nakrájíme a podusíme na másle a cibulce. Necháme je zchladnout a zatím si nakrájíme žlutou a červenou papriku, oloupeme česnek a nakrájíme na plátky a nastrouháme sýr. Těsto připravené na plechu nejprve tence potřeme kečupem, rovnoměrně poklademe houbami, přidáme česnek, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a nakrájenou paprikou a nakonec i nastrouhaným sýrem. Takto připravené pizzy pečeme v troubě.
Uvedené množství těsta, je třeba připravit buď uvedené množství obou náplní nebo větší množství první či druhé náplně.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".