Do osolené studené vody se čtyřmi zrnky pepře vložíme opláchnutý kuřecí skelet (můžeme použít zbylé, méně kvalitní části kuřete) a vaříme. Z jednoho vajíčka, mouky a špetky soli rukama uhněteme stejnorodou hroudu – měla by být dostatečně pevná – a nastrouháme ji na okurkovém struhadle. Vzniklou strouhanku rozprostřeme po čisté utěrce a necháme chvíli zaschnout. Zatím si očistíme a nakrájíme zeleninu do polévky. Můžeme ji vložit buď přímo do vařící vody nebo ji můžeme předtím osmahnout na pánvi na kousku másla. Uvařené kuřecí maso a kosti z polévky vyjmeme, necháme trochu zchladnout. Maso obereme, nakrájíme na kousky a vrátíme do polévky. Jakmile se polévka začne znovu vařit, přidáme asi polovinu strouhanky a necháme ji povařit zhruba 5 minut. Do hotové polévky přidáme lžičku Vegety a nasekanou zelenou nať.
Poznámka: Zbylou strouhánku necháme usušit, uskladníme v suchu a použijeme do polévky příště.