Pekingské zelí nakrájíme na proužky o šířce asi 1 cm. Papriky i feferonky očistíme a nakrájíme na užší proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek také oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Sušené houby přelijeme vařící vodou a necháme asi 10 minut nabobtnat. Poté je zcedíme a vodu z nich ještě lehce vymačkáme. Všechny připravené suroviny dáme do velké misky a promícháme. Přidáme žampiony (mohou být celé nebo krájené), červené fazole (tekutinu z nich odcedíme) a sterilované cibulky - asi 100 ml tekutiny z cibulek přidáme do salátu. Salát osolíme, opepříme, přidáme cukr, ocet a olej a dobře promícháme. Naplníme ho do menších skleniček a necháme asi dva dny odležet. Podáváme ho vychlazený, doplněný pečivem a vhodným nápojem, neboť je velmi ostrý.Můžeme ho také použít na studené mísy a kombinovat ho se sýrem a s uzeninou, dobře poslouží jako příloha ke smaženým pokrmům.