Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Biskupská srdíčka
(van)
recept číslo: 1229
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
170 g hladké mouky
50 g tuku (Hera)
60 g moučkového cukru
50 g strouhaných lískových oříšků
4 lžíce směsi rozinek a pokrájeného kandovaného ovoce
1 lžíce medu
1 žloutek
¼ lžičky skořice
¼ lžičky tlučeného hřebíčku
¼ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
1 lžička nastrouhané citronové kůry
¼ lžičky jedlé sody
kousky kandovaného ovoce na zdobení

Poleva:
180 g moučkového cukru
3 lžíce rumu

 

Postup

Rozinky propláchneme vodou, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Také kandované ovoce drobně pokrájíme. K odvážené mouce přimícháme jedlou sodu, přidáme změklý tuk, cukr, oříšky a kandované ovoce s rozinkami, med, všechno koření a nastrouhanou citronovou kůru. Všechny suroviny rukama zpracujeme na hladké těsto, ze kterého vyválíme na mírně pomoučeném vále plát a formičkou vykrajujeme srdíčka. Pečeme je v mírně vyhřáté troubě na plechu vyloženém papírem na pečení. Po zchladnutí je potřeme rumovou polevou a ozdobíme kouskem kandovaného ovoce.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".