Čokoládu rozlámeme a rozehřejeme v hrnečku ve vodní lázni. Změklé máslo utřeme do pěny, vmícháme vlahou rozpuštěnou čokoládu a postupně přidáváme moučkový cukru, tři žloutky a tři celá vejce. Nakonec vmícháme polohrubou mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva a mleté lískové ořechy. Z bílků si ušleháme tuhý sníh a nakonec ho lehce zamícháme do připravené hmoty. Dortovou formu si vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou, těsto do ní rovnoměrně rozprostřeme a pečeme ho v troubě při teplotě asi 180 stupňů C. Upečený a mírně vychladlý korpus vyklopíme z formy a necháme ho zchladnout (nejlépe na mřížce). Po zchladnutí ho podélně rozkrojíme na tři části.
Ještě před vlastní přípravou krému si připravíme čokoládový pudink dle návodu na obalu pudinkového prášku. Připravujeme ho bez cukru a i při chladnutí ho mícháme, aby se nám na povrchu nevytvořil nepoužitelný škraloup. Pokud se nám to náhodou stane, škraloup odstraníme, do krému se nesmí dostat!
Na krém třeme změklé máslo s moučkovým cukrem a postupně po lžících přidáváme zchladlý, nikoliv však ledový pudink. Do poloviny krému vmícháme mleté ořechy, potřeme jím dvě spodní části dortového korpusu a sesadíme je dohromady. Krémem bez ořechů potřeme vrchní korpus a boční stěny. Zůstane-li nám krém, můžeme ho použít na ozdobení povrchu dortu. Na fotografii byly použity ke zdobení květiny z jedlého papíru a zlaté perličky.