Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Voňavá játra*
(vde)
recept číslo: 122
jatra.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g jater
1/2 lžičky mletého hřebíčku
špetka tymiánu
1 lžíce oleje
1 lžíce másla
100 g šunkového salámu
1 větší cibule
2 stroužky česneku
1 velké jablko
5 rajčat
1 lžíce worcesterské omáčky
zelená petrželka
mletý pepř
500 g brambor
 

Postup

Nejdříve si uvaříme dobře oprané brambory ve slupce, oloupeme je, rozkrájíme na čtvrtky a opečeme do zlatova na oleji. Plátky jater (krůtí, kuřecí či vepřová) okořeníme mletým či v hmoždíři utlučeným hřebíčkem a opečeme na másle (oleji). Odložíme je stranou a osolíme (játra solíme vždy až upravená, nikoliv dopředu). Na pánev po opékaných játrech přidáme zbytek oleje a na něm opečeme na kolečka nakrájenou cibuli, utřený česnek a šunkový salám nakrájený na proužky. Přidáme oloupané a nahrubo nakrájené jablko, nasekaná rajčata, tymián, worcesterskou omáčku a asi pět minut podusíme. Do směsi vrátíme opečená brambory, přisolíme, na vrch poklademe plátky jater, přiklopíme a ještě chvíli podusíme. Posypeme krájenou petrželkou a podle chuti ještě opepříme. Můžeme podávat s pečivem nebo chlebem. ?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".