Postup
Patizon rozkrájíme na díly, oloupeme - dobře to jde škrabkou na brambory a vykrojíme jádra. Oloupaný patizon nakrájíme na kusy, které se dobře vejdou do dlaně. Vložíme je do menšího množství vařící vody s jednou lžičkou soli a povaříme je asi 10 minut. Poté je z vody vyjmeme a necháme zchladnout. Zatím si připravíme ostatní suroviny. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, česnek oloupeme (množství volíme podle chuti, ale radši více). Rohlíky nakrájíme na kusy, povlažíme mlékem. Také uzené maso či uzeninu si rozkrájíme na větší kusy. Ze zchladlých kusů patizonu vymačkáme v dlani část vody. Všechny připravené suroviny pomeleme na masovém strojku. Vzniklou hmotu osolíme, přidáme vejce, pepř a nejméně 1 vrchovatou lžičku majoránky. Vše dobře promícháme, pokud je hmota příliš řídká, přidáme strouhanku. Na pánvi si rozpálíme tuk a z hmoty tvoříme malé placičky, které ještě zlehka obalíme ve strouhance. Na jeden karbanátek použijeme tolik hmoty, kolik nabereme polévkovou lžící. Na rozpáleném tuku je smažíme po obou stranách do zlatova. Dobré jsou s bramborovou kaší, ale ještě lepší jsou studené s čerstvým chlebem, doplněné kyselou okurkou či naloženými houbami nebo rajčaty a kolečky paprik.