Měkký salám nastrouháme na hrubém (okurkovém) struhadle. Vejce uvaříme natvrdo a po vychladnutí je oloupeme a také nastrouháme na hrubém struhadle. Sterilované zelí propláchneme studenou vodou a drobně nakrájíme. Vše smícháme v misce. Osolíme, opepříme, vmícháme zakysanou smetanu a majolku. V ledničce necháme odležet asi půl hodiny.
Mažeme na bílou veku nebo jakékoliv tousty. Není třeba příliš zdobit - stačí kousek zelené petrželky, lístek libečku nebo proužek zelené papriky.
Pozor! Vzhledem k obsahu nelze dlouho skladovat - je vhodné připravovat pouze krátkou dobu před podáváním. Vybíráte-li si na tuto pomazánku zakysanou smetanu, doporučujeme použít druh, který má hustší konzistenci. Použití příliš řídké zakysané smetany má vliv na kvalitu pomazánky.