Mléko svaříme se lžící instantní kávy a lžičkou skořice a necháme vychladnout. V misce utřeme vejce se změklým máslem a cukrem do pěny. Postupně přidáváme mouku, ve které jsme předem rozmíchali prášek do pečiva, mleté ořechy, citronovou kůru a vychladlý kávový nápoj. Hmotou naplníme dortovou formu, kterou jsme předem vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů C. Zda je korpus hotový, zkoušíme dřevěnou špejlí.
Během pečení dortu si můžeme připravit krém. Ve sladké smetaně rozmícháme pudink a žloutky, přidáme instantní kávu a lžíci hrubé mouky a zvolna za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Poté sejmeme ze zdroje tepla a necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně vmícháme do studeného krému. Vychladlý dortový korpus dvakrát překrojíme (nejlépe dlouhým dortovým nožem) a jednotlivé části spojíme krémem. Poté natřeme krém na boční svislé stěny dortu, nakonec na povrch dortu. Zbylým krémem, rozpuštěnou čokoládou a ovocem dozdobíme povrch dortu. Můžeme-li, připravujeme dort s mírným předstihem před tím, než jej budeme podávat. V chladnu se krásně rozleží a celý voní po kávě.