Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kávový dort
(vde)
recept číslo: 1193
kadort.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
250 ml mléka
1 lžíce instantní kávy
1 lžička skořice
1 vejce
50 g másla
180 g cukru krupice
240 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
50 g mletých ořechů
1 lžička strouhané citronové kůry
Krém:
250 ml sladké smetany
2 žloutky
1 vanilkový pudink
1 lžíce hrubé mouky
2 lžičky instantní kávy
200 g másla
80 g moučkového cukru
čokoláda na ozdobení
ovoce (čerstvé, kandované) na ozdobení

 

Postup

Mléko svaříme se lžící instantní kávy a lžičkou skořice a necháme vychladnout. V misce utřeme vejce se změklým máslem a cukrem do pěny. Postupně přidáváme mouku, ve které jsme předem rozmíchali prášek do pečiva, mleté ořechy, citronovou kůru a vychladlý kávový nápoj. Hmotou naplníme dortovou formu, kterou jsme předem vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů C. Zda je korpus hotový, zkoušíme dřevěnou špejlí.
Během pečení dortu si můžeme připravit krém. Ve sladké smetaně rozmícháme pudink a žloutky, přidáme instantní kávu a lžíci hrubé mouky a zvolna za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Poté sejmeme ze zdroje tepla a necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně vmícháme do studeného krému. Vychladlý dortový korpus dvakrát překrojíme (nejlépe dlouhým dortovým nožem) a jednotlivé části spojíme krémem. Poté natřeme krém na boční svislé stěny dortu, nakonec na povrch dortu. Zbylým krémem, rozpuštěnou čokoládou a ovocem dozdobíme povrch dortu. Můžeme-li, připravujeme dort s mírným předstihem před tím, než jej budeme podávat. V chladnu se krásně rozleží a celý voní po kávě.

Názory čtenárů

Takze jsem vyzkousela tento dort a nejak mi vysel placaty nevim jestli to tak ma byt nebo jsem udlala nekde chhybu kazdopadne doufam ze bude vsem chutnat :D diky za recept
anita dne 26.11.2010 15:28:24
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".