Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Cizrnová polévka s rajčaty*
(cas)
recept číslo: 1189
krepol.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g cizrny
400 g rajčat v konzervě
1 pórek
1 malá cuketa
2 hrsti na kostičky nakrájeného staršího chleba
1 l vývaru
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
2 bobkové listy
mletý pepř
sůl
(parmazán)
 

Postup

Cizrnu si namočíme předem do studené vody a necháme ji asi 6 hodin bobtnat (pracujeme s ní podobně jako s ostatními luštěninami). Poté ji vaříme ve vodě, dokud není přiměřeně měkká. Cuketu (mladou!) opláchneme, nakrájíme na kostičky, pórek nakrájíme na kolečka, rajčata z konzervy také nakrájíme na kousky. V hrnci si rozpálíme olej a osmahneme na něm cuketu a pórek, přidáme rajčata včetně nálevu, utřený česnek, bobkový list a zalijeme částí vody z vaření cizrny a vývarem. Společně povaříme ještě asi 10 minut. Potom polévku osolíme, odstraníme z ní bobkový list a před podáváním do ní přidáme kostičky (osmaženého) chleba. Polévku můžeme posypat jemně strouhaným parmazánem.

Názory čtenárů

vcera jsem vyzkousela, byla to prijemna zmena, vsem chutnalo. nemela jsem vsak jiz mladou cuketu, nahradila jsem ji patizonem, rajcata jsem dala cerstva a pridala trochu protlaku. cizrnu jsem namocila na 24 hodin a potom v papinaku varila 6 minut, vypla a nechala dojit a bylo to presne. ani rozvarene, ani nedovarene. doporucuji vyzkouset, cizrnu maji v kauflandu jako bio potravinu, 1/2 kg stoji asi 32 kc.
vera dne 3.11.2004
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".