Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Americké brambory
(vde)
recept číslo: 1183
amebr.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg nových brambor
1 lžička sádla
koření na americké brambory
 

Postup

Brambory omyjeme, necháme okapat. Připravíme si hlubší plech na pečení a velmi tence ho vytřeme sádlem (kdo nemá rád, tak olejem). Brambory i se slupkou nakrájíme na měsíčky a rozprostřeme na plech. Lehce posypeme kořením. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů C po dobu asi 40 minut. Občas zkontrolujeme a asi v polovině pečení brambory rozhrneme, aby se opékaly pravidelněji. Když už nemůžete vydržet tu vůni, kousek ochutnáte a zjistíte, zda jsou hotové. Jakmile je vyjmeme z trouby, ihned je znovu posypeme kořením a podáváme. Nejlépe chutnají s okurkovým salátem s kefírem, ale samozřejmě je lze také použít jako přílohu k masu.
Poznámka:
Opravdu není nutné solit!

Názory čtenárů

A když k tomu nakrajíte kolečka cibulí,česneku,červené papriky,to je papáničko,Radim dne 15.5.2012
radim dne 14.5.2012 19:09:07
Dělám je na pánvi s poklicí a jde to velmi dobře.
Hanka dne 29.3.2012 23:35:31
zkuste je namočit do mírně osoleného našlehaného bílku a obalit (nebo posypat) parmezánem udělá to skvělou křupavou krustičku !!
Lenka dne 6.3.2012 19:57:24
Dávám na plech pečící papír-jde to z něho krásně dolů a nemusím drhnout plech :)
Tereza dne 6.11.2011 10:12:29
Ttaké je dělám jsou výborné,je pravda že už dělala moje babička už jsem je u ní jedla jako malá před šedesáti léty. Babulka 30.10.2011
Babulka dne 31.10.2011 14:16:14
je to vynikající jídlo a hlavně to zvládne udělat kdokoli.
Hospodka Pavel dne 13.9.2011 15:38:03
Brambory (ale i jiné potraviny - hlavně ryby) se většinou přichytávají, pokud jsou mokré, je potřeba je osušit.
Vlada dne 27.8.2011 10:28:36
Brambory se mi přichytávají dost k pekáči i když olejem zrovna nešetřím,nevím proč.
Petra dne 10.6.2011 11:56:44
Výborné, mám je moc rádi jen tak s tatarkou:)
Niky dne 11.5.2011 09:27:23
fuuj
nevim dne 7.5.2011 09:59:18
Neblbněte lidem hlavu. Amíci takové ani naznají. Jsou to přece naše staré,dobré,české, pečené brambory.Pekly je už i naše babičky!!!!!
Zdeňka dne 7.9.2005
Neváhejte, kupte pár nových brambor a udělejte si je právě teď. Je to jednoduché, rychlé, zdravé a všem to chutná. My si je namáčíme ve šlehaném tvarohu s pažitkou.
Renča dne 15.6.2005
Jsou fakt super, všem nám moooooooc chutnají a je to rychlé, Jíme je také jen s tatarkou,nebo se solí a třeným česnekem.Mňam
Marcela dne 27.1.2004
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".