Změklou Heru utřeme s moučkovým cukrem, postupně přidáváme žloutky a stále třeme. Do utřené hladké hmoty postupně přiléváme mléko a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Třetinu těsta obarvíme kakaem, vlijeme ji na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, na ni dáme druhou světlou vrstvu a povrch poklademe višněmi z kompotu. Upečeme v troubě vyhřáté asi na 200 stupňů. Hotový moučník necháme zchladnout.
Šťávu z višňového kompotu doplníme vodou do 500 ml, přidáme dvě polévkové lžíce cukru, vanilkový pudink, dobře rozmícháme a vaříme, až pudink zhoustne (asi 2 minuty od doby varu). Během vaření stále mícháme. Poté odstavíme a necháme také zchladnout. Utřeme změklé máslo a postupně k němu přidáváme pudink. Takto připravený krémem potřeme povrch moučníku a na závěr ho polijeme čokoládovou polevou. Necháme v chladnu ztuhnout, před podáváním krájíme na řezy.
Poznámka:
Lze připravit také z třešňového kompotu, ale z višní má výraznější chuť.
Při ochutnávání opatrně, mějte na paměti, že tento moučník „spolykal“ půl kilogramu tuku. Takže nabízejte spíše návštěvám nebo věčně hladovým dětem!!