Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Krůtí roláda nadívaná špenátem*
(vde)
recept číslo: 1152
sperol.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

150 g listového špenátu (i mraženého)
sůl
1 vejce
70 g strouhaného parmazánu
pepř
olej
1 kg krůtího masa na roládu
5 plátků slaniny
1 lžíce rostlinného tuku
250 ml bílého vína
2 cibule
1 kg rajčat
100 ml zeleninového vývaru
1 lžička balzámového octa

 

Postup

Přebraný a omytý špenát vložíme do osolené vody a krátce ho předvaříme. Použijeme-li mražené špenátové listy, je lepší je upravit dle návodu na obalu mraženého výrobku. Z předvařeného špenátu slijeme přebytečnou tekutinu, dobře ho vylisujeme a jemně nasekáme. Vejce rozšleháme s polovinou parmazánu, osolíme ho a opepříme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a z vaječné hmoty upečeme tenkou omeletu. Maso si upravíme do velkého plátu (nejlépe je požádat o tuto službu už při nákupu masa), po jedné straně ho posolíme, opepříme a obložíme omeletou. Na ni navršíme špenát a plátky slaniny. Maso zavineme a pomocí kuchyňské nitě zavážeme do rolády. Do povrchu vetřeme sůl s pepřem. V pekáči rozehřejeme tuk se dvěma lžícemi oleje, roládu po všech stranách opečeme, podlijeme vínem, přikryjeme a pečeme v troubě asi 80 minut. Občas ji kontrolujeme, obracíme a v případě potřeby podléváme. Poté přidáme cibuli a nahrubo nakrájená oloupaná rajčata a pečeme společně ještě asi 30 minut. Poté roládu vyjmeme, rajčata rozmačkáme, přidáme do nich vývar, promícháme a ochutíme (např. solí, balzámovým octem). Roládu nakrájíme na plátky, podlijeme omáčkou a posypeme zbývajícím parmazánem. Nakrájenou roládu obložíme rajčatovou přílohou a posypeme strouhaným parmazánem. Podáváme s těstovinami, rýží či s bramborem.
Poznámky:
Místo špenátu lze na jaře použít mladé kopřivy. Spaříme je horkou vodou a drobně nasekáme. Pokud není právě sezóna rajských jablíček, vyplatí se použít konzervovaná. V tomto případě je poslední fáze přípravy kratší asi o 15 minut.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".