Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zelná polévka z hlávkového zelí
(vde)
recept číslo: 1137
zelnapo.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

¼ středně velké hlávky bílého zelí
2 brambory
1 konzerva rajčatového protlaku
kmín
sůl
nové koření
bobkový list
ocet
1 lžíce másla
hladká mouka
ocet
trochu cukru
 

Postup

Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, osolíme, posypeme kmínem, podlijeme 3 lžícemi vody a dusíme téměř do měkka. Potom přidáme asi 1,5 litru vody, promícháme a vaříme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s bobkovým listem a novým kořením přidáme do polévky. Necháme vařit a zatím si z másla a mouky připravíme zlatou jíšku a rozmícháme ji v hrnečku s vodou. Vlijeme do polévky, přidáme rajčatový protlak, promícháme a necháme vařit ještě asi 10 minut. Teprve po odstavení polévky ze zdroje tepla polévku dochutíme solí, cukrem a octem.
Poznámka: Pro přípravu polévky můžeme použít i vývar z uzeného masa a také nakrájené kostičky uzeného masa mohou být zajímavým zpestřením této polévky.

Názory čtenárů

Delam ji uz roky a pridavam veprove zebro syrove a je to mnamka
martasek dne 11.11.2013 23:09:46
Dnes jsem tuto zelnou polévku uvařila, každému do talíře po 1 lžíci smetany. Moc nám chutnala.
Jitka dne 22.6.2013 12:46:59
Trochu jsem se bála toho protlaku, ale díky němu to má zajímavou chuť. Velice dobrý recept.
Lucysha dne 26.3.2013 17:06:31
Mám nachystané nakrájené zelí přímo ze zahrádky, protlak nedávám. Jinak velice zdravá polévka! Jana
Jana dne 1.7.2012 06:34:55
rajská se zelim
gurmán dne 18.2.2012 01:06:37
Tuto polévku běžně vařím a je výborná. Dělám ji buď s mlékem a trochou smetany nebo s rajčatovým protlakem. Ta ženská, co s ní "otrávila" půlku rodiny, by se asi měla naučit vařit. Recept je napsán srozumitelně a ta rádoby kuchařka bude asi velké trdlo!
BB dne 8.2.2012 15:27:51
Myslím.že nechápeš vůbec nic,ale hlavně spisovně a gramaticky,ti to česky moc nejde,co?Ale kritika ohromná,ty kulináři stupidní!
tommy dne 8.2.2012 10:58:02
CHápu předchozí názor... To se totiž ani nedá nazvat vařit. Je to hum.s a raději se skus pokusit o nejakou polévku... Snad se tohole nikdy nedočkám... Ale jinak zajímavé kulinářství.
dne 18.1.2012 08:39:15
Myslím, že ji vyzkouším, ale s rajským protlakem jsem zelnou polévku nikdy nedělala.
dne 21.11.2011 11:08:51
Ty prosím tě a komu si jí vařil ? :D Šak jsem tím otrávila půlku rodiny :D
Lacike dne 29.9.2011 20:56:14
Tak tahle polívka chutná všem co jsem jim uvařil. Koření a ingredience jsou perfektně sladěny.
dne 24.11.2007
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".