Kuřecí maso povaříme v osolené vodě s hrubě nakrájenou cibulí a bylinkovou kostkou. Vyjmeme ho a necháme úplně zchladnout. Zatím si nakrájíme (nebo hrubě nastrouháme) sýr, studenou vodou propláchneme naložené houby a necháme okapat. Čínské zelí nakrájíme na jemné nudličky. Mladé karotky pokrájíme na špalíčky.Vychladlé kuřecí maso pokrájíme na kostičky. Všechny nakrájené suroviny včetně hrášku z konzervy smícháme a podle potřeby přisolíme. V zakysané smetaně rozmícháme čerstvě nastrouhaný křen a touto zálivkou salát před podáváním polijeme. Ozdobíme zelenou petrželkou či plátkem rajčete. Podáváme s bagetou jako lehkou večeři.
Poznámka:
Zakysanou smetanu můžeme nahradit hustším bílým jogurtem, čerstvý křen nakládaným strouhaným křenem. Čínské zelí lze vynechat, ale dává salátu lehkost.