Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Na pánvi si rozpálíme olej, orestujeme na něm nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme a posypeme čubricou. Okořeněné maso za občasného míchání opečeme. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, polovinu množství poklademe na dno tukem vytřené zapékací misky a osolíme. Na ně navrstvíme opečené maso, na plátky pokrájená rajčata a povrch poklademe plátky ze zbývajících brambor. Osolíme a dáme zapékat do trouby.
Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou, špetkou soli a moukou a asi po 10 minutách zapékání touto směsí zalijeme zapékané brambory s masem. Necháme dopéct v troubě. Podáváme ozdobené plátkem rajčete a zelenou petrželkou.
Poznámky:
Některé suroviny lze obměňovat podle toho, co máme právě k dispozici. Čerstvá a v zimě drahá rajčata lze nahradit rajčaty z konzervy, místo části masa lze přidat plátky cukety nebo maso úplně nahradit sojovým masem.
Koření Čubrica lze zakoupit v supermarketu - má svou specifickou vůni, která je těžko nahraditelná.