Králíka omyjeme, osušíme a rozdělíme na porce. Každou porci potřeme solí a posypeme po všech stranách mletým zázvorem. Oloupeme si cibuli, nakrájíme ji na kostičky a osmahneme na oleji. Jakmile cibule zpění, opečeme na ní připravené a okořeněné porce králíka. Maso vyjmeme, cibuli zaprášíme jednou vrchovatou lžící hladké mouky a necháme osmahnout. Mícháme, nakonec přilijeme vývar a rozmícháme do hladka. Vrátíme opečené maso, přikryjeme pokličkou a vše dáme do trouby péct. Občas kontrolujeme a v případě potřeby podléváme vývarem. Zatím si spaříme mandle, oloupeme je, pokrájíme podélně na poloviny a osmahneme je na másle. Můžeme se také věnovat přípravě přílohy (houskový či bramborový knedlík, noky apod.). Jakmile je králík měkký, porce opět vyjmeme, dáme stranou a udržujeme v teple. V kelímku zakysané smetany rozmícháme lžíci hladké mouky a postupně po kávových lžičkách vmícháváme do šťávy vzniklé při pečení králíka. Vznikne jednoduchá smetanová omáčka, kterou můžeme podle chuti přikyselit a přisolit. Pečené králičí maso polijeme omáčkou a posypeme osmahnutými mandlemi. Ozdobit lze plátkem citronu a lžící rybízu zavařeného jako brusinky.
Poznámky:
Máte-li králíka jiné velikosti, je důležitý poměr masa a cibule. Na 1 kg králíka přijde jedna větší cibule.