Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kapr na kari*
(vde)
recept číslo: 1118
kakari.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 porce kapra
hladká mouka na obalení
sůl
olej
1 cibule
kari koření
3 lžíce bílého vína
mletý pepř
3 lžíce rajčatového protlaku
zelená petrželka
citrón na ozdobení

 

Postup

Připravené osušené porce kapra s kůží osolíme a obalíme po všech stranách v hladké mouce. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, vmícháme kari koření a jakmile zpění, odstavíme pánev na chvíli ze zdroje tepla. Přidáme bílé víno, promícháme a necháme ještě asi 3 minuty odpočinout. Potom vmícháme pepř, kečup a nasekanou zelenou petrželku, do směsi vložíme porce kapra a necháme je v ní půl hodiny proležet. Během této doby je jednou obrátíme. Poté porce kapra vyjmeme a necháme okapat. V pánvi si rozpálíme olej a rybí porce na něm po obou stranách opečeme. Podáváme s bramborovou kaší nebo opékanými brambory a zeleninovým salátem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".