Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králičí roláda
(vde)
recept číslo: 1083
kraliro.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 králík
150 g mletého vepřového masa
1 králičí játra
6 tenkých plátků anglické slaniny
40 g slaniny
60 g másla
1 vejce
1 houska
trochu mléka na zvlhčení
1 lžička hladké mouky
špetka muškátového květu
mletý černý pepř
sůl
zelená petrželka

 

Postup

Játra opláchneme, odblaníme a nakrájíme na drobné kousky. Mleté maso dáme do mísy, přidáme nakrájená játra, drobně nakrájenou a mlékem zvlhčenou žemli, vejce, ochutíme špetkou muškátového květu, vmícháme nasekanou petrželku, trochu rozehřátého másla a osolíme. Dobře promícháme a dáme odležet do chladna. Nádivka by měla být poměrně hustá.
Králíka na břišní straně po délce rozřízneme, rozložíme a vykostíme. Je to trochu piplačka a chce to dobrý ostrý nůž a trpělivost. Ale výsledek zase stojí za to. Vzniklý plát masa dobře omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Poklademe ho tenkými plátky slaniny, potřeme připravenou nádivkou a potom jej po délce od krku stočíme do rolády. Roládu ovážeme pevnou bílou nití, na povrchu osolíme a vložíme na zbylé máslo, na kterém jsme rozškvařili slaninu nakrájenou na kostičky. Roládu lehce opečeme po všech stranách, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou v troubě. Během dušení ji opatrně obrátíme a podle potřeby podléváme horkou vodou. Ke konci pečení roládu odkryjeme a dopečeme do červena. Měkkou roládu vyjmeme, necháme asi 10 minut odpočinout, potom odstraníme nit a nakrájíme ji na porce. Zbylou šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, lehce osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a krátce podusíme. Porce rolády na talíři šťávou trochu přelijeme. Roládu podáváme s bramborem. (U nás doma i s jednoduchým bramborovým salátem).
Poznámka:
K plnění rolády z králíka lze použít samozřejmě i jinou náplň. Mleté maso například nahradíme na kostičky nakrájeným uzeným masem, hráškem apod.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".