Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Karamelová poleva
(cas)
recept číslo: 1070
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

180 g moučkového cukru
voda
 

Postup

Čtvrtinu dávky cukru vložíme na pánvičku a za stálého míchání upražíme světle červený karamel. Zalijeme jej třemi lžícemi vody a za stálého míchání rozvaříme, až vznikne hladký krém. Vlijeme jej do prosátého moučkového cukru a pilně mícháme, až je poleva hladká a lesklá. Podle potřeby přidáme ještě lžičku vody.

Názory čtenárů

Jelikož všechny recepty na karamelovou polevu mi nevyhovovaly -( většinoi tvrdly nebo byly moc sypké) jsem se rozhodla napsat vám můj recept ,který jsem si doladila dle svého. 150g cukr krupice,7 lžic HORKÉHO mléka( studené vám bude prskat)+ 1 lžíce másla. Cukr rozpustíme na mírném ohni a stále mícháme až bude karamel zlatohnědý přidáme HORKÉ mléko a 1 lžíci másla,rozmícháme a dáme do 260g moučk.cukru a rychle mícháme vařečkou pak promneme směs rukama ,vytvoří se hmota podobná konzistencí žmolence a v tu chvíli přilijeme HORKÉ MLÉKO po troškách tak až se nám vytvoří po lotuhá karamelová poleva,chvíli mícháme do hladka a zkoušíme pomocí vařečky konzistenci,pokud se pěkně táhne ještě chvilinku mícháme a po té nalijeme na připravený dezert.-VĚNEČKY,VĚTRNÍKY,MRAKY ...atd
Marcela dne 9.1.2015 19:19:53
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".