Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Alsaské koláčky
(kni)
recept číslo: 1061
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

200 g hladké mouky 125 g másla 75 g moučkového cukru 50 g oloupaných mandlí 2 žloutky 1 lžička citronové šťávy trochu strouhaného muškátového oříšku tuk na vymazání plechu zavařenina na spojení oloupané a nasekané mandle na ozdobu Krém: 50 g moučkového cukru 40 g másla 1 lžička rumu 1 lžička instantní kávy
 

Postup

Změklé máslo, cukr, žloutky a citronovou šťávu třeme dohladka, přimícháme mouku, strouhané mandle a ochutíme muškátovým oříškem. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme alespoň na dvě hodiny do chladna. Zatím si vytřeme tukem plechy, oloupeme a nahrubo nasekáme zbývající mandle, najdeme si vhodnou (dobře roztíratelnou) zavařeninu. Také si můžeme připravit krém, a to tak, že nejdříve utřeme máslo s cukrem, potom přidáme rum a tekutou kávu a našleháme. Těsto si rozválíme na pomoučeném vále na placku o síle asi 5 mm, z ní vykrajujeme malá kolečka, klademe na vymazaný plech a v troubě pečeme dorůžova. Vychladlá kolečka spojíme marmeládou, povrch potřeme krémem a posypeme nasekanými mandlemi. Připravíme-li si větší množství krému, můžeme povrch nejen potřít krémem, ale pomocí zdobičky udělat po jeho okraji věneček či jinou krémovou ozdobu.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".