Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Portugalské maso
(vde)
recept číslo: 106
portugm.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg vepřového ramínka
200 ml červeného vína
12 zrnek pepře
5 hřebíčků
1 lžička oregana
1 lžička skořice
3 cibule
4 rajčata
1 velká karotka
3 jablka
10 zelených oliv
sůl
3 lžíce oleje

 

Postup

Víno svaříme s kořením a necháme vychladnout. Maso nakrájíme na kostky, osolíme a zalijeme vychladlým okořeněným vínem. Necháme alespoň hodinu odležet v chladničce. Na pekáči rozpálíme olej, na něm opečeme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme rajčata nakrájená na kolečka a také na kolečka nakrájenou karotku, opečeme a vložíme oloupaná jablka, každé rozdělené na 8 kousků. Pak přidáme maso s vínem a kořením, osolíme pekáč přikryjeme a zvolna asi hodinu pečeme, až je maso měkké. Před dokončením pokrm vyjmeme celá koření, poprášíme pokrm skořicí a ozdobíme olivami. Podáváme výhradně s rýží. ?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".