Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bramborová polévka s cizrnou*
(vde)
recept číslo: 1052
cizrpol.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

200 g cizrny
200 g brambor
1 větší mrkev
1 cibule
2 nožičky klobásy
čerstvé nebo sušené houby
100 g másla
3 lžíce mouky
sůl
mletý pepř
majoránka
česnek

 

Postup

Cizrnu namočíme ráno do studené vody a necháme asi 3-4 hodiny nabobtnat. Potom ji pomalu vaříme do změknutí (rychlejší je to v papiňáku). Mezitím si oloupeme brambory, cibuli a mrkev. Brambory pokrájíme na čtvrtky, mrkev na kolečka, přidáme k cizrně a dále vaříme. Očistíme si cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a zpěníme na něm cibuli, přidáme hladkou mouku a připravíme žlutou jíšku. Tu rozředíme vodou a rozmícháme do polévky. Přidáme čerstvé nebo sušené houby, majoránku, pepř, prolisovaný česnek a osolíme. Polévku vaříme ještě asi 10 minut. Ke konci můžeme přidat na kolečka nakrájenou a opečenou klobásu a samozřejmě zelenou petrželku.
Poznámka:
Cizrnu, tzv. římský hrách můžete koupit v supermarketu. Lze ji také nahradit hrachem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".