Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuře na česneku
(vde)
recept číslo: 1049
kurece.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 větší kuře
20 stroužků česneku
1 větší pórek
2 lžíce zakysané smetany
sůl
mletý pepř
250 ml bílého vína
½ lžičky sušeného rozmarýnu nebo směs koření na kuře
 

Postup

Kuře opláchneme, osušíme a případně i dočistíme. Potom do něj zvenčí i zevnitř vetřeme dostatečné množství soli, mletého pepře a sušeného rozmarýnu. Nemáme-li rozmarýn, můžeme ho nahradit směsí koření na kuře. Oloupeme stroužky česneku, sedm z nich pak vložíme do břišní dutiny kuřete, dalších sedm vložíme mezi kůži a maso do prostoru kolem krku kuřete. Pokud tam není volný prostor, proklestíme si cestu tupým příborovým nožem. Do pekáče, na kterém budeme kuře péct, nalijeme 125 ml bílého vína, vložíme okořeněné kuře a obložíme ho zbývajícím stroužky česneku. Vše dáme péci do předehřáté trouby asi na 1,5 hodiny. Po celou dobu pečení poléváme kuře vypečenou šťávou. Mezitím si očistíme pórek a nakrájíme ho na kolečka. Ke konci pečení ho přidáme ke kuřeti spolu se zbývajícím bílým vínem a spolu s kuřetem pečeme v troubě ještě asi 10 minut. Potom měkké kuře opatrně vyjmeme, vypečený základ s pórkem a česnekem přivedeme k varu, krátce povaříme a vmícháme dvě vrchovaté lžíce zakysané smetany. Necháme malinko provařit a podle chuti šťávu přisolíme a připepříme. Porce kuřete servírujeme polité připravenou šťávou a podáváme s vařeným bramborem, rýží, bagetou a případně i se zeleninovým salátem.
Poznámky:
Neváhejte na poměrně velkým množstvím česneku, výsledek je velmi zajímavý a na první nadechnutí vůbec nepůsobí česnekově!!!

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".