Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Rozmarné vepřové plátky*
(vde)
recept číslo: 1045
narozm.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 ks vepřových plátků
1 balíček marinády s rozmarýnem (30 g)
200 ml vody
4 lžíce oleje
150 – 200 g mladé cukety
sůl
 

Postup

Nejdříve si připravíme marinádu podle návodu na obalu tj. rozmícháme ji vidličkou v misce se 200 ml vody a 4 lžícemi oleje. Marinádu necháme asi 10 minut stát. Vepřové plátky (může to být kýta nebo vykostěná kotleta) opláchneme studenou vodou, osušíme a po obou stranách lehce naklepeme paličkou na maso. Každý plátek masa namočíme v marinádě a plátky skládáme na sebe do hlubší misky. Zbytkem marinády maso zalijeme a misku přikryjeme potravinářskou fólií. Maso necháme v chladnu marinovat minimálně tři hodiny, nejlépe ale přes noc.

Ještě před vlastní přípravou masa si připravíme cuketovou přílohu. Mladou cuketu neloupeme a nakrájíme ji buď na hranolky velikosti malíčku nebo na tenká kolečka či půlkolečka. Nakrájenou cuketu osolíme a necháme ji chvíli tzv. „vyplakat“. Jakmile pustí vodu (na povrchu se objeví kapky), propláchneme ji na sítu vodou a kousky osušíme v utěrce. Na pánvi si rozpálíme malé množství oleje (asi 1 lžíci) a v rozpáleném oleji rychle opékáme plátky masa obalené hustou marinádou. Odkládáme je do nahřáté misky. V marinádě zbylé po opékání masa opečeme i kousky cukety a použijeme je jako přílohu k masu. Takto upravené maso má zajímavou chuť i vůni, je pěkně šťavnaté a lze ho podávat s bramborem, rýží nebo hranolky.

Poznámka: příprava masa i zeleninové přílohy je poměrně rychlá, pro čtyřčlennou rodinu trvá závěrečná fáze opékání zhruba 10 až 15 minut. Protože je však třeba se věnovat pouze smažení, je třeba už mít přílohu hotovou a případně i na talířích připravenou oblohu.



Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".