Kuřecí maso (mohou to být kuřecí prsa nebo i kuřecí stehna bez kosti, stejně tak jako maso krůtí, králičí nebo jehněčí) nakrájíme na středně velké kousky. Maso osolíme, česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme k masu. Všechno dobře promícháme, misku s masem zakryjeme potravinářskou fólií a dáme alespoň na 24 hodin do chladna. Pracovat s masem začínáme asi 45 minut před plánovaným jídlem. Nejdříve si připravíme záliv z vína, hořčice a obou paprik. Na větší pánvi rozpálíme olej a maso na něm rychle osmahneme. Jakmile maso zbělí, přilijeme asi polovinu zálivu, promícháme a postupně přiléváme záliv, který vy se měl téměř vydusit. Hotové maso je měkké, pikantní a voňavé. Podáváme s rýží (na obrázku je do rýže vmíchána nasekaná zelená petrželka) a se zeleninovou oblohou či salátem.
Poznámka:
Je to rychlé a poměrně jednoduché jídlo. Kdo má rád ostřejší chuť, může přidat jemně nakrájenou feferonku nebo kyselou okurku.