Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí kousky na víně
(vde)
recept číslo: 1031
cesnekou.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg kuřecího masa
6 stroužků česneku
sůl
250 ml bílého vína
4 lžíce oleje
1 lžička hořčice
½ lžičky pálivé papriky
½ lžičky sladké papriky
trochu mletého černého pepře
 

Postup

Kuřecí maso (mohou to být kuřecí prsa nebo i kuřecí stehna bez kosti, stejně tak jako maso krůtí, králičí nebo jehněčí) nakrájíme na středně velké kousky. Maso osolíme, česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme k masu. Všechno dobře promícháme, misku s masem zakryjeme potravinářskou fólií a dáme alespoň na 24 hodin do chladna. Pracovat s masem začínáme asi 45 minut před plánovaným jídlem. Nejdříve si připravíme záliv z vína, hořčice a obou paprik. Na větší pánvi rozpálíme olej a maso na něm rychle osmahneme. Jakmile maso zbělí, přilijeme asi polovinu zálivu, promícháme a postupně přiléváme záliv, který vy se měl téměř vydusit. Hotové maso je měkké, pikantní a voňavé. Podáváme s rýží (na obrázku je do rýže vmíchána nasekaná zelená petrželka) a se zeleninovou oblohou či salátem.
Poznámka:
Je to rychlé a poměrně jednoduché jídlo. Kdo má rád ostřejší chuť, může přidat jemně nakrájenou feferonku nebo kyselou okurku.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".