Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hovězí polévka s houbovými knedlíčky*
(vde)
recept číslo: 1027
knejatr.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

200 g čerstvých hub
100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
30 g tuku (másla)
2 kostky hovězího bujonu
2 l vody
sůl
zelená petrželka

Na knedlíčky:
2 housky
4 lžíce mléka
1 vejce
muškátový květ
sůl
strouhanka podle potřeby
 

Postup

Houby očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na tuku. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Vodu na polévku osolíme, přidáme bujónové kostky, nakrájenou kořenovou zeleninu a přivedeme do varu. Potom přidáme polovinu podušených hub a vaříme, až zelenina změkne. Zatím pokrájíme housky na kostičky, svlažíme je mlékem, smícháme s druhou částí hub, osolíme, okořeníme muškátovým květem a spojíme vejcem. Podle potřeby přidáme strouhanku, abychom získali tužší těsto. Z něho pak tvarujeme drobné knedlíčky a zaváříme je do vroucí polévky. Vaříme je asi 5 minut. Hotovou polévku doplníme nakrájenou zelenou petrželkou.

Názory čtenárů

Řekl bych, že ty knedlíčky nejsou houbové, či se mýlím?
drMilan dne 30.4.2011 19:28:15
Řekl bych, že ty knedlíčky nejsou houbové, či se mýlím?
drMilan dne 30.4.2011 19:27:57
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".