Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, rozkrájíme na čtvrtky, můžeme ozdobně vějířovitě nakrojit a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Ve šlehači ušleháme do pěny máslo, cukr, špetku soli, vanilkový cukr, skořici, rum a citronovou a pomerančovou kůru. Postupně přidáváme vejce a šleháme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Mouku smícháme s kypřícím práškem a pudinkovým práškem a přidáme do ušlehané hmoty. Nakonec vmícháme jogurt a pomerančovou šťávu. Těsto rozetřeme na vymaštěný plech a poklademe připravenými hruškami a posypeme rozinkami. Pečeme v troubě předehřáté asi na 175 stupňů po dobu 40 až 45 minut. Po vychladnutí krájíme na řezy a podáváme.
Poznámka:
Moučník je dost sladký. Určitě bude chutnat všem, kdo mají rádi ovocné moučníky.