Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hruškový koláč
(vde)
recept číslo: 1022
hrusko.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg hrušek
šťáva z 1 citronu
Těsto:
250 g másla
250 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 lžička skořice
1 lžíce rumu
nastrouhaná kůra z 1 citronu
šťáva z 1 pomeranče
nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
3 vejce
350 g polohrubé mouky
1 balíček vanilkového pudinku
3 lžičky kypřícího prášku
150 g jogurtu
hrst rozinek
 

Postup

Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, rozkrájíme na čtvrtky, můžeme ozdobně vějířovitě nakrojit a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Ve šlehači ušleháme do pěny máslo, cukr, špetku soli, vanilkový cukr, skořici, rum a citronovou a pomerančovou kůru. Postupně přidáváme vejce a šleháme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Mouku smícháme s kypřícím práškem a pudinkovým práškem a přidáme do ušlehané hmoty. Nakonec vmícháme jogurt a pomerančovou šťávu. Těsto rozetřeme na vymaštěný plech a poklademe připravenými hruškami a posypeme rozinkami. Pečeme v troubě předehřáté asi na 175 stupňů po dobu 40 až 45 minut. Po vychladnutí krájíme na řezy a podáváme.
Poznámka:
Moučník je dost sladký. Určitě bude chutnat všem, kdo mají rádi ovocné moučníky.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".