Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Fricadellky s karotkou a hráškem
(vde)
recept číslo: 3774
fricadellky.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

500 g mletého masa (vepřové a hovězí)
1 cibule
200 ml bílého vína
1 vejce
1 cibule
2 mrkve
1 hrneček hrášku
4 lžíce oleje
sůl
mletý pepř
sladká mletá paprika
majoránka

 

Postup

Fricadellky jsou vlastně karbanátky, které se místo smažení dusí a podávají minimálně s nějakou šťávou. Dělávala jsem je hlavně v době, kdy jsem vařila pro malé děti a teď jsem si na ně náhodou vzpomněla.

Můžeme je dělat z kombinace mletého vepřového a hovězího masa, dříve se však dělávaly i z telecího masa. K masu přidáme jedno vajíčko, sůl, mletý pepř, trochu sladké papriky, lžičku rozemnuté majoránky a vrchovatou polévkovou lžíci bramborového škrobu. Vše pak rukama dobře zpracujeme, až vznikne stejnorodá a hladká masová hmota. Z ní vytvarujeme stejně velké ploché karbanátky, povrch uhladíme rukou namočenou ve studené vodě. Takto připravené karbanátky necháme asi půl hodiny odležet v chladnu. Zatím si připravíme další suroviny - cibuli, mrkev, hrášek.

Odležené karbanátky rychle opečeme na obou stranách na oleji. Nejde o propečení, ale o to, aby se jejich povrch zatáhl. V kastrolu si rozpálíme trochu oleje a na na něm osmažíme cibuli a pokrájenou mrkev. Přidáme karbanátky, podlijeme bílým vínem, lehce zamícháme a přiklopíme pokličkou. Po odpaření alkoholu přidáme ještě hrášek a podle potřeby podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou asi 15 až 20 minut.

Podáváme třeba s bramborovou kaší.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".