Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Francouzské brambory 2
(vde)
recept číslo: 3773
francoBrambory.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

8 brambor
300 g uzeného masa
asi 100 g mraženého hrášku
1 malý bílý jogurt
100 ml mléka
2 vejce
sůl
čerstvě mletý pepř
100 g strouhaného sýra Čedar
1 lžíce sádla
 

Postup

Příprava jídel se vyvíjí. Francouzské brambory dělávám docela často a od dob, kdy jsem začala dělat tuto kuchařku, jsem udělala pár změn.

Brambory vařím už oloupané, kvalita brambor, které mám k dispozici většinou neumožňuje vařit brambory ve slupce. Nemusí být super měkké, protože se budou dále tepelně upravovat. Mezitím, co se vaří brambory, si připravím další suroviny. Nakrájím uzené maso na kostičky, vyndám si hrášek z mrazáku a nechám ho trochu povolit. Bílý jogurt, dvě vejce, mléko a trochu soli a pepře rozšlehám. Nastrouhám si sýr. Může být samozřejmě i jiný tvrdý sýr než Čedar. Zapékací misku vymažeme sádlem.


Brambory nechám mírně vychladnout a pak je nakrájím na kostičky či plátky. Polovinu rozložíme na dno zapékací misky. Na to nasypeme pokrájené uzené maso a hrášek. Zbytek brambor tvoří vrchní vrstvu. Na to nalijeme připravenou vajíčkovou směs a vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C. Jakmile začne povrch mírně zlátnout, posypeme rovnoměrně sýrem a necháme ho ještě chvíli zapéct.


Podáváme třeba s kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".