Kuřecí játra očistíme a pokrájíme na kousky velikosti sousta. Připravíme si i všechnu zeleninu. Je třeba vždy použít cibuli a česnek, ostatní zeleninu dle toho, co máme právě k dispozici. Osvědčila se mi třeba dýně, ředkvičky nebo i trochu ledového salátu. Zeleninu očistíme a pokrájíme.
Na velké pánvi rozpálíme trochu oleje a vložíme pokrájená játra. Necháme krátce osmahnout, aby změnila barvu. Pak opepříme, podle chuti přidáme chilli koření (lze nahradit chilli papričkou), osolíme. Přidáme rajčatový protlak, trochu cukru a červené víno. Občas promícháme a počkáme, až se tekutina zredukuje na hustou šťávu. Pak přidáme cibuli a česnek, promícháme a po chvíli přidáme i další zeleninu. Vše společně dvě či tři minuty restujeme, zelenina by měla být na skus.
Velmi důležitá je ta dostatečně velká pánev, aby se i zelenina trochu opekla (neměla by se dusit v tekutině).
Můžeme dochutit podle potřeby, třeba i trochou sójové omáčky. Podávat můžeme nejen s rýží, ale třeba i s kuskusem či bulgurem.


|