Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí jatýrka na pánvi
(vde)
recept číslo: 3767
kujapanve.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

600 g kuřecích jater
sůl
čerstvý mletý pepř
chilli koření
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce cukru
100 ml červeného vína
olej
1 cibule
3 stroužky česneku
1 paprika
1 rajče
100 g cukety
 

Postup

Kuřecí játra očistíme a pokrájíme na kousky velikosti sousta. Připravíme si i všechnu zeleninu. Je třeba vždy použít cibuli a česnek, ostatní zeleninu dle toho, co máme právě k dispozici. Osvědčila se mi třeba dýně, ředkvičky nebo i trochu ledového salátu. Zeleninu očistíme a pokrájíme.

Na velké pánvi rozpálíme trochu oleje a vložíme pokrájená játra. Necháme krátce osmahnout, aby změnila barvu. Pak opepříme, podle chuti přidáme chilli koření (lze nahradit chilli papričkou), osolíme. Přidáme rajčatový protlak, trochu cukru a červené víno. Občas promícháme a počkáme, až se tekutina zredukuje na hustou šťávu. Pak přidáme cibuli a česnek, promícháme a po chvíli přidáme i další zeleninu. Vše společně dvě či tři minuty restujeme, zelenina by měla být na skus.

Velmi důležitá je ta dostatečně velká pánev, aby se i zelenina trochu opekla (neměla by se dusit v tekutině).

Můžeme dochutit podle potřeby, třeba i trochou sójové omáčky. Podávat můžeme nejen s rýží, ale třeba i s kuskusem či bulgurem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".