Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí souvlaki
(vde)
recept číslo: 3766
raznikure.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

600 g kuřecích prsou
120 g bílého jogurtu (třeba řeckého)
1 citrón
3 stroužky česneku
1 lžička soli
1 lžička sušeného oregana
1 lžička cukru

 

Postup

Kuřecí maso nakrájíme na kostky o straně 2 až 3 cm. V misce smícháme jogurt, prolisovaný česnek, sůl, cukr a oregano. Do této směsi nastrouháme kůru z citrónu a ještě přidáme šťávu z poloviny citrónu. Důkladně promícháme, přidáme maso a znovu dobře promícháme, aby se každý kousek masa obalil marinádou. Misku zakryjeme a uložíme do chladna tak na 2 až 4 hodiny.

Připravíme si špejle, pokud budou dřevěné, tak je předem namočíme do vody. Také marinované maso vytáhneme z lednice dříve, aby mělo pokojovou teplotu, než s ním začneme pracovat. Kousky masa napichujeme na špejli. Já někdy ještě přidávám mezi kousky masa tenký plátek slaniny. Zdá se mi, že to lépe chutná. Špízy můžeme buď grilovat nebo opéct na velké pánvi či upéct v troubě. Každý z těchto způsobů bude vyžadovat trochu jiný přístup a dobu. Maso by mělo být pěkně do zlatova, ale je důležité neopékat příliš dlouho, jinak se maso vysuší.

Souvlaki na talíři doplníme plátkem citronu. Pro lepší iluzi řeckého jídla podáváme s tzatziki nebo s řeckým salátem

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".