Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hraběnčiny řezy
(vde)
recept číslo: 3765
hrabenky.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

Těsto:
4 vejce
150 g cukru krupice
200 g másla
400 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
4 lžíce mléka

Náplň:
5 jablek
vanilkový cukr
skořice
ořechy
sůl
1 lžička škrobové moučky.
 

Postup

Oddělíme žloutky a bílky. Ke žloutkům přidáme cukr a utřeme do pěny. Poté přidáme nastrouhané nebo nakrájené máslo a společně utřeme/ušleháme. Přisypeme mouku s rozmíchaným kypřícím práškem, přidáme trochu mléka a vypracujeme hladké těsto. Asi 1/3 těsta oddělíme a odložíme na chvíli do mrazáku. Formu vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rozválíme zhruba na velikost formy a natlačíme na dno formy.

Jablka oloupeme a nastrouháme na okurkovém struhadle. Přidáme vanilkový cukr, ořechy, skořici a lehce promícháme. Navrstvíme na těsto ve formě.

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Na závěr do bílků přidáme lžíci cukru, špetku soli a lžičku škrobové moučky. Sníh z bílků rovnoměrně rozetřeme na vrstvu jablek.

Vyjmeme těsto z mrazáku a nastrouháme ho opět na okurkovém struhadle na povrch moučníku. Troubu rozehřejeme na 180 st. C a moučník v ní pečeme asi 45 minut. Jakmile se začne trochu oddělovat od kraje formy, je hotový. Necháme ho ve formě zchladnout. Nejlépe chutná vlahý, do druhého dne díky jablkům trochu zvlhne.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".