Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Krůtí na kari ve stylu tikka masala
(vde)
recept číslo: 3757
krutikarim.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

500 g krůtího masa (prsa)
1 konzerva sekaných rajčat
1 cibule
3 stroužky česneku
1 červená paprika
3 cm zázvoru
2 lžičky kari koření
3 lžičky koření garam masala
1 lžička chilli
200 ml kokosového mléka
olivový olej
sůl
mletý pepř
 

Postup

Připravíme si všechny suroviny a hlubokou pánev nebo kastrol. Oloupeme si cibuli a česnek a obojí pokrájíme. Zázvor nastrouháme na hrubém struhadle. Maso pokrájíme na větší kostky.

V kastrolu rozpálíme asi 2 lžíce olivového oleje a na něm orestujeme cibuli a česnek. Poté přidáme strouhaný zázvor, chilli koření, kari koření a koření garam masala. Promícháme a opékáme asi 2 minuty. Pokud by se nám to začalo připalovat, přilijeme dvě lžíce vody a promícháme.

Přidáme pokrájené maso a opečeme po všech stranách v kořeněné směsi. Zalijeme sekanými rajčaty z konzervy a kokosovým mlékem. Osolíme, opepříme, promícháme a na mírném příkonu tepla dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Omáčka by měla během dušení trochu zhoustnout.

Podáváme s rýží.

Poznámky: Místo krůtího masa můžeme použít i kuřecí. Důležité je hlavně koření, které dává jídlu specifickou chuť. Jídlo je snesitelně ostré.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".